EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  COSMOTE:          6945470737 VODAPHONE:     6949947313 WIND:                   6909160935 WHAT'S UP:           6945470737
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ SKYPE ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΕ ΣΤΟ Skype - IOANNIS TATSINAS

Το Μέλι μας

BESTGREEKHONEY.COM: ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ

Όλα τα μέλια μας συλλέγονται  από τις περιοχές  Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων είναι  προϊόντα παραγωγής μας υψηλής θρεπτικής αξίας, εξαιρετικής ποιότητας και δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία και δεν έχει αφαιρεθεί κανένα συστατικό τους.. Τα είδη μελιών που παράγουμε είναι ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ , ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑΣ , ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΗΣ, ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ, ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟΥ, ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ .Επισης  παράγουμε ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ, ΠΡΟΠΟΛΗ ,ΚΕΡΙ.  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΧΩΡΟ ΣΑΣ  ΣΕ ΑΘΗΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΑΤΣΙΝΑΣ

ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ


Από αρχαιότατους χρόνους το μέλι προτείνε­ται όχι μόνο για την «ευζωία» αλλά και την «μα­κροζωία» του ανθρώπου. Στην αρχαία Ελλάδα κατείχε ξεχωριστή θέση ως φυσικό και υγιεινό προϊόν, απαραίτητο στη διατροφή. Συγγράμματα του Ιπποκράτη, αναφέρονται στις ευεργετικές ιδιότητες του. 0 Πυθαγόρας έκανε τη διαπίστω­ση ότι το μέλι εξαφανίζει την κόπωση, παρατή­ρησε ότι μετά την εντατική πνευματική ή χειρο­νακτική εργασία, λίγο μέλι μόνο ή με γάλα ξε­κούραζε τον ταλαιπωρημένο οργανισμό και του έδινε νέες δυνάμεις. Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι το μέλι ζωηρεύει το χρώμα του προσώπου και εί­ναι ωφελιμότατο σε υγιείς και αρρώστους, ενώ ο Αριστοτέλης και ο Δημόκριτος πίστευαν ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή. Οι παιδαγωγοί της Σπάρ­της αποσύρονταν με τους έφηβους στρατιώτες για ένα μήνα στον Ταΰγετο, όπου τρέφονταν απο­κλειστικά με μέλι (μήνας του μέλιτος). Αλλοι αρχαίοι λαοί όπως οι Σουμέριοι, οι Βα­βυλώνιοι, οι Χετταίοι, οι Ασσύριοι και οι Αιγύ­πτιοι είχαν εντάξει το μέλι στη διατροφή τους και του απέδιδαν φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Στους Αιγυπτιακούς παπύρους, πριν από 3500 χρόνια, αναφέρεται το μέλι ως θερα­πευτικό μέσο. Ο Ρωμαίος συγγραφέας Γάιος Πλί­νιος Σεκούνδος, στα βιβλία του αναφέρει πολ­λά στοιχεία για την αξία του μελιού σαν διαιτη­τικό συμπλήρωμα της τροφής του ανθρώπου, σαν φάρμακο, αλλά και σαν είδος απαραίτητο για την παρασκευή διαφόρων γλυκισμάτων, κρασιών, ποτών και πολλών εκλεκτώ

ΓΥΡΗ BESTGREEKHONEY

ν εδεσμάτων και ανα­ψυκτικών.
ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΚΤΗ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Το μέλι είναι βιολογικό προϊόν, το οποίο πα­ρασκευάζουν οι μέλισσες από το νέκταρ των αν­θέων ή από μελιτοεκκρίσεις. Είναι μια φυσική τροφή που δεν δέχεται καμιά επεξεργασία και αποτελείται από πολλά συστατικά που στο σύ­νολο τους ξεπερνούν τα 180. Τα απλά και σύν­θετα ζάχαρα του μελιού, τα μεταλλικά στοιχεία, τα λιπαρά και οργανικά οξέα, τα αμινοξέα, οι αρω­ματικές ουσίες, τα αντιβιοτικά, οι βιταμίνες, τα ένζυμα και τα άλλα συστατικά που συνυπάρχουν στο μέλι και η οργανική τους διασύνδεση, του προσδίδουν μοναδικές ιδιότητες.
Ο ανθρώπινος οργανισμός παρομοιάζεται με μηχανή που ενέργεια της είναι η ζάχαρη. Το μέ­λι είναι η εκλεκτή καύσιμη ύλη της ανθρώπινης μηχανής και κατώτερη είναι η βιομηχανική ζά­χαρη. Το μόνο κοινό γνώρισμα της ζάχαρης και του μελιού είναι η προέλευση τους, που και για τα δύο είναι κατά βάση ο φυτικός χυμός. Το μέ­λι ωστόσο παραμένει ένα αγνό, φυσικό, ανεπε­ξέργαστο προϊόν, ενώ η ζάχαρη ένα προϊόν βιο­μηχανικής και χημικής επεξεργασίας. Η ραφι­ναρισμένη ζάχαρη αποτελείται αποκλειστικά από σουκρόζη, ενώ αυτή περιέχεται στο μέλι συνή­θως σε πολύ μικρές αναλογίες που δεν ξεπερ­νούν το 5%.

Η συχνή κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε δια­βήτη

Η συχνή κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε δια­βήτη, έλκη του στομάχου, σε πυώδη αμυγδαλίτιδα, στη συντόμευση της νεότητας και γε­νικά στην κατάρρευση της υγείας. Η συχνή χρη­σιμοποίηση μελιού δίνει δύναμη και ευεξία στον οργανισμό. Βοηθά τη λειτουργία των ενδοκρι­νών αδένων του οργανισμού και τον ελαττωμα­τικό μεταβολισμό, ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου και αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα. Το μέλι είναι δυναμωτικό και καταπραϋντικό.
Είναι εύκολο να πειστεί ο άνθρωπος ότι η ζάχαρη είναι κατώτερη από το μέλι, αλλά αρ­κετά δύσκολο να απομακρυνθεί από την προ­τίμηση του στη ζάχαρη. Η προτίμηση στη ζά­χαρη είναι περισσότερο συνήθεια παρά συνει­δητή επιλογή και μόνο η εισαγωγή μελιού στην καθημερινή διατροφή και η από αυτήν ωφέ­λεια μπορεί να πείσει στην αναγκαία και επι­βαλλόμενη στην υγεία του αλλαγή.

Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ


ΚΑΡΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΛΙΣΚΟΜΙΑ ΤΑΤΣΙΝΑΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΤα ζάχαρα του μελιού είναι απλά, απορρο­φούνται αμέσως, γι’ αυτό και το μέλι είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, για τους αθλητές, τα παιδιά, τις εγκύους, τους αρ­ρώστους και για κάθε ταλαιπωρημένο οργανι­σμό.
Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία τα οποία παί­ζουν ρόλο στον μεταβολισμό και τη θρέψη, εί­ναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου.
Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι το­νωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρ­διάς, μειώνει τα προβλήματα έλκους στο στομά­χι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Η κατανάλωση μελιού συμβάλλει στην γρη­γορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώ­σεις αναιμίας και στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος σε περίπτωση μέθης. Έχει υψη­λή περιεκτικότητα σε χολίνη, που βοηθά άτομα που λόγω καθιστικής εργασίας υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.
Το μέλι έχει αντιμικροβιακή δράση και εμπο­δίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων πα­θογόνων οργανισμών. Είναι χρήσιμο για την επού­λωση, τον καθαρισμό και την απολύμανση των πληγών.
Προσοχή το μέλι δεν πρέπει να δίνεται σε παι­διά μικρότερα των 12 μηνών.
Είδη ελληνικού μελιού
Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες μελιού. Τα ανθόμελα, που παράγονται από το νέκταρ των ανθέων και τα δασόμελα, που παράγονται από μελιτοεκκρίσεις εντόμων που βρίσκονται κυρίως σε δασικά δένδρα.
Τα ανθόμελα όταν έχουν συγκεκριμένα χαρα­κτηριστικά λαμβάνουν την ονομασία του φυτού από το οποίο προέρχονται .Έτσι, έχουμε μέλι θυ­μαριού, πορτοκαλιάς, ερείκης, καστανιάς, βαμ­βακιού, ακακίας κ.ά. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλι μελιττωμάτων, με κύριες κατηγορίες το μέ­λι πεύκου, ελάτης και βελανιδιάς.
Η κάθε κατηγορία μελιού έχει τις εξής ιδιο­μορφίες και χαρακτηριστικά που την κάνει να ξεχωρίζει:
θυμαρίσιο: Έντονα αρωματικό μέλι, εξαιρε­τικό στη γεύση με ανοικτόχρωμη λαμπε­ρή εμφάνιση. Κατα­τάσσεται στις καλύτερες ποιότητες μελιού που υπάρχουν. Κρυσταλ­λώνει σε διάστημα 6-18 μήνες από την πα­ραγωγή του, είναι το­νωτικό, έχει αντισηπτικές ιδιότητες και αυξάνει τις φυσικές δυνάμεις του ανθρώπου.

Πορτοκαλιάς:

Έχει υπέροχο άρωμα και εξαιρετική γεύση. Κρυσταλλώνει σε 1-3 μήνες. Είναι έντονα ανοικτόχρωμο, μετα­τρέπεται σε ασπρουδερό μετά την κρυ­στάλλωση του. Τα οργανοληπτικά χαρα­κτηριστικά του αρέ­σουν ιδιαίτερα στον καταναλωτή. Είναι πλούσιο σε εσπεριδίνη, μια φλαβονική γλυκοζιδίνη, η οποία έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Ηλιάνθου:

Είναι ανοικτόχρωμο μέλι, το οποίο κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες. Στην κρυσταλλική του μορφή είναι κιτρινωπό. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας.
Ερείκης: Ονομάζεται και «σουσουρίσιο». Είναι προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία, τονωτικό για τον οργανισμό γι’ αυτό και διατίθεται κύρια από καταστήματα υγιεινής διατροφής. Έχει οσμή και γεύση που αρέσουν ιδιαίτερα σε απαιτητικούς καταναλωτές.
Κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1-3 μήνες. Μετά την κρυστάλλωση έχει κοκκινωπή εμφάνιση.BESTGREEKHONEY ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

Καστανιάς:

Έχει έντονο χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση που ελάχιστα πικρίζει. Κρυσταλλώνει αργά σε 1-2 χρόνια.Εχει υψηλή βακτηριοστατική δράση και αντέχει περισσότερο στη θέρμανση και στο χρόνο διατήρησης από τα άλλα μέλια. Το μέλι καστανιάς επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και ασκεί στυπτική ενέργεια σε περιπτώσεις δυσεντερίας.
Πευκόμελο: Προέρχεται από μελιττώδεις εκκρίσεις και παράγεται στα πευκοδάση της χώρας μας. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό γι’ αυτό και αρέσει στη γεύση. Δύσκολα κρυσταλλώνει. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και αμινοξέα. Εχει λιγότερες θερμίδες από τα ανθόμελα.
Μέλι από βαμβάκι  ανοικτόχρωμο   μέλι που μετατρέπεται σε ασπρουδερό μετά την κρυστάλλωση, που γίνεται σε 1-3 μήνες. Έχει την υψηλότερη βακτηριοκτόνο δράση, αφού είναι το πλουσιότερο μέλι σε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Προσφέρεται επίσης για αναμίξεις με βασιλικό πολτό, κρέμες ομορφιάς, καλλυντικά κ.λπ.
Ερευνητική εργασία που έγινε από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας Σηροτροφίας του Α.Π.Θ. σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων μελιού από βαμβάκι, έδειξε ότι το μέλι αυτό είναι καθαρό και δεν επιβαρύνεται από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς. Οι μέλισσες όταν συλλέγουν επιβαρυμένο νέκταρ από φυτοπροστατευτικές ουσίες είτε πεθαίνουν στον αγρό είτε δεν γίνονται δεκτές στην κυψέλη τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μέλι να παραμένει καθαρό και ασφαλές για τον καταναλωτή.

Ελάτης:

Έχει γεύση που αρέσει και στον πλέον απαιτητικό καταναλωτή και τις λιγότερες θερμίδες. Το μέλι ελάτης -βανίλια έχει ξεχωριστή εμφάνιση, δημιουργεί αίσθηση των ανταυγειών στο εσωτερικό του και ξεχωρίζει. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κατοχυρώθηκαν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Το μέλι ελάτης δεν κρυσταλλώνει.

Ανθόμελο:

Είναι ανάμικτο μέλι, το οποίο οι μέλισσες τρυγάνε από την πληθώρα των ελληνικών φυτών. Οι ιδιότητες του διαφέρουν ανάλογα με τη φυτική του προέλευση. Συνήθως το ανοικτόχρωμο έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση και το σκοιεινόχρωμο έχει υψηλή θρεπτική αξία γιατί είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο, κ.λ.π.). Η κρυστάλλωση του δεν μπορεί να προβλεφθεί.BEST GREEK HONEY OUR PRODUCTS

ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ


Η κρυστάλλωση είναι φυσικό φαινόμενο, δεν σχετίζεται με την ποιότητα του μελιού και δεν προξενεί καμιά αλλαγή στη διαιτητική του αξία. Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι ούτε νο­θευμένο ούτε και χαλασμένο. Ρευστοποιείται εύκολα εάν τοποθετηθεί σε ζεστό νερό (μπεν-μαρί) χωρίς να χάσει τις βιολογικές και θρεπτι­κές του ιδιότητες. Μέλια που κρυσταλλώνουν γρήγορα είναι τα αμιγή ερείκης, πορτοκαλιάς, βαμβακιού, ηλιάνθου και κάποια ανθόμελα. Το θυμαρίσιο και το μέλι καστανιάς κρυσταλλώνουν ενδιάμεσα, ενώ της ελάτης και του πεύκου δεν κρυσταλλώνουν.

ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Το μέλι είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που δεν νοθεύεται. Αναμιγνύεται δύσκολα με το νερό και
η ανάμιξη του με γλυκόζη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες ανιχνεύεται εύκολα. Το μέλι ελέγχεται από 18 διαφορετικά ποιοτικά κριτήρια και είναι από τα τρόφιμα που συνεχώς η ποιότητα του εξε­τάζεται.

ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ


Το μέλι είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένο από υπολείμματα αντιβιοτικών και άλλων ουσιών που χρησιμοποιούνται στο περιβάλλον, ασχέτως εάν είναι ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Χαρα­κτηριστικός είναι ο παρακάτω πίνακας όπου σε είδη καθημερινής διατροφής όπως είναι το γά­λα, τα αυγά και το κρέας επιτρέπονται συγκε­ντρώσεις υπολειμμάτων αντιβιοτικών ενώ στο μέλι όχι. Μέλι με οποιαδήποτε συγκέντρωση αντι­βιοτικών ακόμη και σε ασφαλή επίπεδα απομα­κρύνεται από το ράφι και καταστρέφεται.

Το χρώμα του μελιού ποικίλλει ανάλογα με την φυτική του προέλευση και δεν έχει κα­μία σχέση με την ποιότητα του.

ΕΞΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ

  1. Το ελληνικό μέλι παράγεται και διατίθεται με την φροντίδα και το μεράκι του έλληνα με­λισσοκόμου ο οποίος σέβεται τα προϊόντα της κυψέλης.
  2. Η τεχνολογία μελιού στην Ελλάδα δεν εί­ναι ιδιαίτερα προχωρημένη με αποτέλεσμα το ελληνικό μέλι να δέχεται την ελάχιστη τυποποίηση και επεξεργασία.
  3. Το ελληνικό μέλι έχει πλήρως ταυτοποιηθεί, είναι γνωστά τα χαρακτηριστικά του και μπο­ρεί να ελεγχθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα του.
  4. Η ποιότητα του ελληνικού μελιού ελέγχε­ται κάθε χρόνο.
  5. Συλλέγεται από την ελληνική ύπαιθρο και είναι οι μέλισσες του έλληνα μελισσοκόμου που προσφέρουν στην διατήρηση της ελληνικής φύ­σης μέσω της επικονίασης.
  6. Το ελληνικό μέλι έχει καλύτερη γεύση, άρωμα και είναι λιγότερο επεξεργασμένο από το εισαγόμενο.